Negociere salariala

Negociere salariala

Salariul este partea financiara stabilita la inceputul unei colaborari, care corespunde indeplinirii sarcinilor de serviciu.

Dar poate ca am acceptat oferta pentru ca eram la inceput de drum, sau poate imi doream sa ajung in acel mediu de lucru unde sa ma pot dezvolta, sau poate doar eram de multa vreme in cautarea unui loc de munca care sa se potriveasca competentelor mele. 

Acum simt ca salariul nu mai acopera valoarea serviciilor mele profesionale. Ce fac?

De cealalta parte fiind, ma gasesc in situatia in care imi sunt solicitate multe mariri salariale si nu stiu cum sa gestionez situatia astfel incat sa nu produc un deficit bugetar nejustificat dar nici sa pierd oameni valorosi pentru echipa sau, mai rau, sa scada productivitatea avand aceleasi costuri. Cum procedez?

Doua intrebari pertinente pentru care este indicat sa gasim rapunsuri valoroase, masurabile care sa produca un echilibru de ambele parti.

Pe parcursul unei zile de curs vom seta un spatiu de discutie in care aflam care sunt competentele profesionale care justifica solicitarea unei mariri salariale, vom defini directiile in care aceste atribute pot fi accelerate, vom stabili cat de mari pot fi cererile si asteptarile mele astfel incat propunerea de marire salariala sa fie acceptabila si cum aleg momentul pentru a ma situa intr-o pozitie de egalitate in procesul de negociere.

Deasemenea, ne vom imagina cum arata o intalnire in care se discuta civilizat, fara resentimente sau amenintari pe acest subiect.

Nu impun concepte oamenilor ci adaptez instrumentul teoretic pentru structura fiecaruia.

Cum vom lucra?

Sunteti invitati toti cei care doriti sa va gasiti linistea privind acest aspect, deopotriviva angajat si angajator, pentru a intelege cum si cand este necesar sa purtam aceste discutii. Discutia este recomandata pentru ambele parti ale negocierii.